Symposium 'Samen sta je sterk'

Datum: .

Op zaterdag 18 november slaan de Alumnivereniging van de VertalersVakschool en de Vereniging van Nieuwe Vertalers de handen ineen om samen een symposiummiddag te organiseren in de bibliotheek van het Nederlands Letterenfonds. Het thema zal zijn: Samen sta je sterk.

Niet alleen bundelen de twee verenigingen hun krachten, tijdens deze middag staan onderwerpen als het samenwerken met een auteur, het vertalen een biografie en duo- en meermansvertalingen centraal.

Want hoe werkt de samenwerkingen met een auteur? Hoe vertaal je een oeuvre? Welke uitdagingen zitten er in het vertalen van een biografie van een auteur? En wanneer werken duovertalingen nou echt goed? Op deze vragen en meer geven Gerda Baardman, Astrid Huisman, Manon Smits en Rob van der Veer op zaterdag 18 november antwoord. Halverwege de middag wordt een literair spel verzorgd door Brenda Mudde en ter afsluiting is er een informatiemarkt waar je meer te weten kunt komen over De Auteursbond, het Expertisecentrum Literair VertalenFilter. Tijdschrift over vertalen en Tijdschrift PLUK, en uiteraard kennis kunt maken met andere leden onder het genot van een drankje.

Meld je aan door een mail te sturen naar info@vertaalkriebels.nl. Wees er op tijd bij: er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden is verplicht. Kosten bedragen €15,- (korting voor leden, contant en gepast bij aanvang te voldoen).

Kijk voor meer informatie ook op de site van de VvNV.