Cursusnieuws

 • Terugblik Zomercursus 2017
  12 september 2017

  Van 21 tot en met 25 augustus jl. organiseerde het ELV in samenwerking met het Nederlands Letterenfonds en het Vlaams Fonds voor de Letteren in Utrecht een Zomercursus voor literair vertalers Nederlands-Engels, Nederlands-Frans en Nederlands-Turks.

 • Leerzame en gezellige Zomercursus afgesloten
  01 september 2016

  Van 22-26 augustus jl. organiseerde het ELV in samenwerking met het Nederlands Letterenfonds en het Vlaams Fonds voor de Letteren in Antwerpen een Zomercursus voor literair vertalers Nederlands-Arabisch en Nederlands-Frans.

 • Zomercursus Literair Vertalen 2016 van start
  24 augustus 2016

  Afgelopen maandag zijn in Antwerpen vertalers uit het Arabisch en uit het Frans gestart met de Zomercursus Literair Vertalen van het ELV.

 • Aankondiging Zomercursus Literair Vertalen 2016
  14 april 2016

  Belangstellenden worden uitgenodigd om zich aan te melden voor de Zomercursus Literair Vertalen 2016 voor vertalers uit het Nederlands met als doeltalen het Arabisch en Frans van 22 t/m 26 augustus 2016 te Antwerpen.

 • ELV Summer School groot succes
  15 oktober 2015

  De Summer School Literair Vertalen van het Expertisecentrum Literair Vertalen is door cursisten geëvalueerd met een gemiddeld rapportcijfer van een 8,4. De cursisten waardeerden vooral de inbreng en deskundigheid van hun vertaaldocent(en), het gevarieerde programma en de uitwisseling met native speakers.

 • David Colmer vol lof over Engelse collectieve vertaling Summer School
  03 september 2015

  Ondanks de zwaarte van de opgave is moderator Colmer zeer te spreken over de collectieve vertaling die David Doherty, Sarah Welling en Margie Franzen maakten van een tekst van Thomése.

 • Geslaagde Summer School ten einde
  02 september 2015

  Na twee intensieve weken aan vertaalateliers, hoor- en werkcolleges, sessies met fondsen en uitgeverijen zit de Summer School 2015 er nu echt op. De cursus werd afgesloten met presentaties waarin de groepen hun tijdens de cursus opgedane ervaringen deelden en met een lezing van rapper Brainpower over zijn bewerking van de Shakespeare klassieker Othello.

 • Summer School Literair Vertalen in volle gang
  20 augustus 2015

  Afgelopen maandag startte voor de vertalers uit het Nederlands de Summer School Literair Vertalen in Utrecht.

 • Cursus Tsjechisch bij Vertalersvakschool
  13 augustus 2015

  Begin volgend jaar organiseert de VertalersVakschool in Amsterdam een korte cursus literair vertalen Tsjechisch-Nederlands.

 • Programma ELV Summer School: vertaalkritiek, filosofie en Brainpower
  02 juli 2015

  Het ELV pakt flink uit met de Summer School Literair Vertalen voor vertalers in en uit het Nederlands, die van 17 t/m 28 augustus 2015 plaatsvindt in Utrecht. Op het programma staan onderwerpen als vertaalkritiek, redigeren en het vertalen van non-fictie en daarnaast zullen er verschillende binnenlandse en buitenlandse uitgevers spreken. Op de slotdag geeft rapper Brainpower een lezing over vertalen die ook voor niet-cursisten toegankelijk is.