Flanders Literature

15 maart 2017

Het Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL) lanceerde Flanders Literature aan de vooravond van de London Book Fair (14-16 maart). Onder die nieuwe naam zal het VFL voortaan Vlaamse literatuur in het buitenland promoten.

flanders literature

Flanders Literature kreeg een volledig nieuwe look & feel, die van www.flandersliterature.be spat. Die Engelstalige website heeft als voornaamste doelpubliek buitenlandse uitgevers en organisatoren, en wil hen helpen bij de zoektocht naar die ene titel of auteur die perfect in hun catalogus of festival past. 

Op de website presenteert Flanders Literature een selectie van het kruim van de literatuur uit Vlaanderen, waarbij bezoekers kunnen zoeken op (sub)genre, auteur, titel, en of een boek al dan niet in een bepaalde taal vertaald is. Daarnaast kan ook worden gezocht naar geaccrediteerde vertalers uit het Nederlands, staan er een reeks achtergrondartikels op over de verschillende genres die Flanders Literature promoot, en wordt bijvoorbeeld ook helder uitgelegd dat literatuur uit Vlaanderen in het Nederlands geschreven wordt. 

Op de website is ook ruime aandacht voor literair vertalers. Onder het kopje Translators staat een overzicht van de geaccrediteerde vertalers, waar zij worden gepresenteerd door middel van een kort profiel en met contactgegevens. Ook is er te zoeken op taal en genre. 

Een sprankelende website boordevol informatie!