PETRA-E Netwerk op de longlist LIA 2017

PETRA-E staat op de longlist van de Language Industry Awards (LIA's). Doel van de Language Industry Awards (LIA’s) is het brede publiek kennis te laten maken met de beste taaldiensten en taalproducten uit alle hoeken en uithoeken van de taalsector. 

13 april 2017

PETRA-E is een samenwerkingsproject van: British Centre for Literary Translation (BCLT)Conseil Européen des Associations de Traducteurs Littéraires (CEATL)Deutscher Übersetzerfonds, Eötvös Loránd University (ELTE)Fondazione Universitaria San PellegrinoKU LeuvenTaalunie en Universiteit Utrecht. Een internationaal netwerk van vertaalopleidingen opzetten is het doel van het Petra-E project. Petra-E staat voor Petra-Educatie. De Taalunie heeft, samen met de partners van het Expertisecentrum Literair Vertalen een voortrekkersrol op zich genomen in dit Europese netwerk voor opleiding van literair vertalers. 

De PETRA-E Leerlijn is gebaseerd op een eerdere versie van de Leerlijn van het ELV en het resultaat van de discussies tijdens verschillende bijeenkomsten van het project, waarin het model steeds verder werd verfijnd. 

De Language Industry Awards 2017 komen voor hun 4de editie terug naar Gent, de plaats waar ze in 2014 hun debuut beleefden, maakt organisator De Taalsector / The Language Industry bekend. Stemmen voor de kandidaten op de longlist kan op 26 en 27 april. Dit jaar komen de Language Industry Awards in de vorm van de LIA’s Top 100 Live. Een countdown show van 100 naar 1, met een levend publiek in Gent en live te volgen op Facebook Live in de week van 8 tot 12 mei 2017, elke dag van 12 tot 14 uur.

Vandaag worden de LIA’s niet alleen gezien als een kwaliteitsmerk om mee uit te pakken. Het evenement zelf wordt ook algemeen beschouwd als een belangrijke netwerkopportuniteit in de taalsector. De LIA’s Top 100 Live Show zal worden bijgewoond door toonaangevende spelers in de sector, vertegenwoordigers uit onderwijs, politiek, academische wereld en de non-profitsector. De live countdown show zal tegelijkertijd gestreamd worden via Facebook Live.

http://www.languageindustryawards.eu/