Uitslag tweede ronde Projectsubsidies voor Literaire Vertalingen

In de tweede ronde van 2017 voor de regeling Projectsubsidies voor Literaire Vertalingen werden door 68 vertalers 71 ontvankelijke aanvragen ingediend voor 64 vertaalprojecten. Van dit totaal aan aanvragen waren er 12 afkomstig van beginnende vertalers. 

19 juli 2017

De taalgebieden waren Duits (6 projecten), Engels (25 projecten), Frans (9 projecten), Italiaans (4 projecten), Scandinavische talen (4 projecten), Slavische talen (4 projecten: Pools (1), Russisch (2) en Tsjechisch (1)), Spaans (4 projecten) en Overige talen (8 projecten: Arabisch (1), Hebreeuws (1), Japans (1), Portugees (4) en Turks (1)).

Het Nederlands Letterenfonds beoogt met de regeling Projectsubsidies voor Literaire Vertalingen de Nederlandse literatuur te verrijken door de bevordering van vertalingen van belangrijk literair werk uit alle taalgebieden en genres. Literair vertalers kunnen met behulp van een projectsubsidie van het fonds investeren in kwaliteitsvolle vertalingen en in (de ontwikkeling van) hun talent.

Kijk voor een volledig overzicht van de toegekende beurzen in deze ronde op: http://www.letterenfonds.nl/nl/entry/1718/projectsubsidies-voor-literaire-vertalingen-2e-ronde