Uitgelicht archief

 • Wegen naar Vertalië

  Peter Bergsma

  Hoe is het gesteld met de kwaliteit van literaire vertalingen in Nederland? Naar aanleiding van deze vraag stelt vertaler Peter Bergsma op 12 juni in SPUI25 een fundamentele kwestie aan de orde in de vierde The State of Translation-lezing: hoe word je vertaler?

 • Vertalersgeluktournee 2018

  Vertalersgeluktournee 2018

  De Vertalersgeluktournee trekt weer door het land. Er liggen nog twee avonden in het verschiet: 15 mei in Nijmegen en 23 mei in Utrecht. Kijk voor meer informatie op de Vertalersgeluk-website.

 • Voorjaarscursus in ELVi

  ELV ELVi logo

  De Online Voorjaarscursus Literair Vertalen 2018 voor vertalers uit het Nederlands in het Spaans, specifiek gericht op Latijns-Amerika, is deze week van start gegaan. Deze Voorjaarscursus wordt geheel in ELVi georganiseerd, de nieuwe online leeromgeving van het ELV.

 • ESLT september 2018

  ESLT logo

  Van 11-14 september 2018 organiseert het ELV samen met drie Europese partners de tweede editie van de ESLT Summer School in Rome. Kijk hier voor meer informatie. Aanmelden kan tot en met 30 april.

 • 'Gouden vertaalregels' door Paul Claes

  Gouden Vertaalregels - Paul Claes

  Gerenommeerde vertaler en vertaaldocent Paul Claes brengt in dit nieuwe vertalerszakboek de gouden vertaalregels samen die hij in zijn vijftigjarige praktijk heeft ontdekt. Kijk voor meer informatie op de website van Vantilt.