Lezing Heleen Oomen aan de KU Leuven

Datum: 22 mei 2019

Op 22 mei geeft vertaler Heleen Oomen een openbaar toegankelijke lezing aan de KU Leuven in het kader van de Master Vertalen en het Postgraduaat Literair Vertalen. Ze zal ingaan op de ontwikkeling van haar loopbaan als jonge vertaler en de vele facetten van het werken aan haar eerste boekvertaling, Umami van Laia Jufresa.

Heleen Oomen is vertaler en redacteur van Filter. Tijdschrift over vertalen. Ze rondde de master Literair Vertalen aan de Universiteit Utrecht af en kreeg in 2015 een Talentbeurs Literair Vertalen van het Nederlands Letterenfonds toegekend. Haar eerste boekvertaling, de roman Umami van de Mexicaanse auteur Laia Jufresa, verscheen in 2017 bij Atlas Contact. Ze vertaalde verder werk van o.a. Fabio Morábito, Diego Zúñiga, Mariana Torres en Agustina Bazterrica. Momenteel neemt ze deel aan het project Connecting Emerging Literary Artists, een initiatief van Wintertuin dat jonge schrijvers, vertalers en literaire programmamakers uit zes Europese landen met elkaar verbindt. Ze doceert Spaans en Vertalen aan de Universiteit Utrecht.  
 
De lezing vindt plaats op woensdag 22 mei 2019 om 10.30 uur. Locatie is de Campus Antwerpen van de KU Leuven, lokaal 3.19. De toegang is gratis. 
 
Voor deze lezing ontving de organisator een subsidie van het Vlaams Fonds voor de Letteren.