Lezing 'The Parisian or al-Barisi' door Helge Daniëls

Datum: 25 november 2021

Op donderdag 25 november om 13:30 uur geeft Helge Daniëls een lezing op de KU Leuven in het kader van de masteropleiding literair vertalen. De titel van de lezing is 'The Parisian or al-Barisi: De poëtische en politieke dimensies van meertaligheid in een Engelstalige Palestijnse roman'. Geïnteresseerden kunnen zich nu aanmelden.

Meertaligheid en taalvariabiliteit vormen een bijzondere uitdaging voor de literaire vertaler. Ze vormen de kern van de literaire esthetiek van de roman The Parisian or al-Barisi, geschreven door de Brits-Palestijnse auteur Isabella Hammad. Tijdens de lezing zal duidelijk worden hoe geraffineerd Engels, Frans en (Palestijns) Arabisch in het narratief en vooral in de dialogen met elkaar verweven zijn, een interactie tussen talen en taalvariëteiten die niet op een eenvoudige wijze te categoriseren valt. Meer informatie over de lezing vind je hier

De lezing vindt plaats in het auditorium 00.100 op de Campus Sint-Jacob van de KU Leuven. Toegang is gratis, aanmelden is verplicht. Aanmelden kan door te mailen naar Chris Van de Poel. Op de KU Leuven wordt overal een mondmasker gedragen.