Wat is de Kennisbank?

In de Kennisbank vind je kennis en informatie op het gebied van literair vertalen: artikelen, overzichten, video’s, onderzoeksverslagen en links naar andere sites. De Kennisbank wordt steeds verder uitgebreid met nieuw materiaal. Suggesties zijn uiteraard van harte welkom bij het ELV.

Artikelen in de Kennisbank worden aan de hand van verschillende hoofd- en subcategorieën onderverdeeld, voorbeelden hiervan zijn:

Leerlijn Literair Vertalen

De Leerlijn Literair Vertalen biedt een praktisch instrument voor vertalers, opleiders en instellingen die zich beleidsmatig met literair vertalen bezighouden. 

Naslag

Hier vind je verschillende soorten naslagwerken, waaronder onderzoeken, hulpmiddelen en overzichten van bijvoorbeeld woordenboeken of relevante links.

Professionalisering

Kijk hier voor informatie over fondsen, verenigingen, instanties en opleidingen, verdiep je in de beroepspraktijk of kom meer te weten over netwerken en ondernemen.

In de toekomst wordt de Kennisbank geleidelijk uitgebreid met artikelen over Vertaalwetenschap, Vertaaldidactiek en Vertaalkritiek. 

Labels

Artikelen in de Kennisbank kennen, naast categorieën, ook labels waarmee genavigeerd kan worden. Labels zijn over het algemeen overkoepelende onderwerpen die niet binnen een (sub)categorie passen. Voorbeelden hiervan zijn specifieke talen, genres en auteurs.

Heb je een suggestie voor een artikel? Neem dan contact met ons op.

Categorieen
Over de Kennisbank