Lage Landen Ateliers

Laat uw studenten het plezier van vertalen ontdekken door een Lage Landen Atelier (LLA) te organiseren. Het ELV biedt de mogelijkheid om een ervaren vertaler uit te nodigen voor een gastcollege. Dit is de ideale manier om studenten kennis te laten maken met een mogelijke loopbaan als professioneel literair vertaler.

Hoe ziet een LLA eruit?

De aanvrager regelt een locatie en tijdstip voor het gastcollege. De aanvrager kan zelf een gastspreker aandragen, maar het ELV kan hierin ook adviseren. De invulling van het college vindt plaats in overleg tussen de gastdocent en de aanvrager; het gaat om een workshop of college van maximaal een dagdeel.

Wie kunnen een LLA organiseren?

Docenten, vakgroepen of studieverenigingen van Letterenopleidingen aan universiteiten in het Nederlands taalgebied kunnen een subsidie voor het organiseren van een gastcollege van een ervaren literair vertaler of een deskundige op het gebied van literair vertalen aanvragen.

Wat is de regeling?

Het ELV vergoedt het honorarium en de reiskosten van de gastspreker. De invulling vindt plaats in overleg tussen de gastdocent en de aanvrager; het gaat om een workshop of college van maximaal een dagdeel. De betaling van het honorarium en de vergoeding van de reiskosten worden rechtstreeks geregeld tussen de gastspreker en het ELV. Het gaat om de inzet van maximaal 10 uur, dat betreft zowel het college zelf als de voorbereidingstijd.

Verdere vragen?

Geïnteresseerde docenten en/of studenten kunnen voor verdere vragen contact opnemen met het Expertisecentrum Literair Vertalen.