Aanvragen Thérèse Cornips Stipendium

30 november 2021 - Prijzen en nominaties

De vertaalster Thérèse Cornips (1926-2016) bepaalde in haar testament dat haar nagelaten vermogen gebruikt moest worden om literair vertalers en/of schrijvers te steunen. Professionele schrijvers van literair werk, literair vertalers en toneelschrijvers kunnen nu een aanvraag indienen voor het Thérèse Cornips Stipendium. De deadline voor aanvragen is 31 december 2021.

Aanvragen voor een Thérèse Cornips Stipendium kunnen worden ingediend door professionele schrijvers van literair werk, literair vertalers en toneelschrijvers, door samenwerkende duo's of nog grotere groepen, al dan niet in de vorm van een rechtspersoon. Ook samenwerkingsverbanden van literair vertalers met kunstenaars of muzikanten komen in aanmerking.

Het Thérèse Cornips Stipendium bedraagt jaarlijks max. € 12.500. Dit bedrag kan verdeeld worden over meerdere projecten. In aanmerking komen activiteiten waarin (vertaalde of oorspronkelijke) literatuur centraal staat, denk bijvoorbeeld aan een vertaalproject (bij voorkeur een vertaling Frans-Nederlands) of een studiereis ten behoeve van een vertaalproject.

De jury die de aanvragen beoordeeld bestaat uit Jeanne Holierhoek (voorzitter),  Lieneke Frerichs en Ser J.L. Prop. De deadline voor aanvragen is 31 december 2021. Meer informatie over het aanvragen van het stipendium vind je op de website van Stichting Auteursprijzen.

Thérèse Cornips met haar Proust-vertalingen boven haar hoofd in Illiers-Combray. Michiel Hendryckx.
Thérèse Cornips met haar Proust-vertalingen boven haar hoofd in Illiers-Combray. Michiel Hendryckx.