Nederland Vertaalt organiseert Vertaaldag 2023

24 oktober 2023 - Evenementen

Op zaterdag 18 november 2023 vindt in De Nieuwe Liefde in Amsterdam de Vertaaldag plaats van Nederland Vertaalt. De dag is bestemd voor iedere taal- en vertaalgeïnteresseerde. Het programma bestaat uit vertaalwerkgroepen en een lezingenprogramma. Lees verder voor meer informatie.

logo Nederland Vertaalt

Aanmelding

Toegangskaarten voor de Vertaaldag kosten € 60,- (programma, koffie/thee bij ontvangst & theepauze en uitgebreide borrel). 

Vrienden van Verstegen & Stigter, deelnemers aan de Vertaalwedstrijd, abonnees van Onze Taal, leden van Genootschap Onze Taal en studenten betalen € 45,-.

Voor een meerprijs van € 18,50 kunt u gebruik maken van een lunchbuffet in de foyer van De Nieuwe Liefde.

Toegangskaarten zijn te koop via Ticketkantoor.

Links

Voor het lezingenprogramma, klik hier.

Tijdens de vertaalwerkgroepen worden de nominaties van de Vertaalwedstrijd besproken. Lees via deze links meer over de Vertaalwedstrijd en de genomineerden.

Over Nederland Vertaalt

Om het belang van goed vertalen te onderstrepen en onder de aandacht te brengen van een breed publiek heeft Verstegen & Stigter in 2016 in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds Nederland Vertaalt opgezet.

Nederland Vertaalt bestaat uit een vertaalwedstrijd in samenwerking met Onze Taal en een Vertaaldag. Inzenden voor de Vertaalwedstrijd kon tot 17 augustus 2023.

Nederland Vertaalt wordt mede mogelijk gemaakt door: het Prins Bernhard Cultuurfonds, Verstegen & Stigter culturele projecten, de Europese Commissie, de Gravin van Bylandt Stichting, de Taalunie, en Onze Taal.