Studiemiddag: Kansen voor iedereen? De toegang tot het werkveld voor vertalers

29 januari 2024 - Evenementen

Op woensdag 17 april 2024 organiseert het ELV, in samenwerking met de KU Leuven en de Universiteit Utrecht, een studiemiddag rond de toegankelijkheid van het werkveld. Lees verder voor praktische informatie en aanmelding.

Er zijn de laatste jaren veel initiatieven gestart om de afstand tot de markt te verkleinen. Desondanks ervaren vertalers nog steeds aanzienlijke uitdagingen bij het verkrijgen van vertaalopdrachten. Om deze uitdagingen beter in kaart te brengen organiseert het ELV, in samenwerking met de KU Leuven en de Universiteit Utrecht, op woensdag 17 april 2024 een studiemiddag rond de toegankelijkheid van het werkveld. 

Tijdens deze middag zullen verschillende sprekers, waaronder wetenschappers die onderzoek naar de vele facetten van toegankelijkheid doen, reflecteren op de problemen die spelen. Vragen die aan bod zullen komen:

  • Waarom is het zo moeilijk om toegang tot de markt te krijgen?
  • Zijn de kansen om aan opdrachten te raken wel gelijk voor iedereen?
  • Wie hebben het vooral moeilijk?

Daarnaast gaan we op zoek naar oplossingen. We zoeken naar een antwoord op de vraag: hoe kunnen we er samen voor zorgen dat (aspirerend) vertalers gelijke kansen hebben?

Praktische gegevens

Wanneer: Woensdag 17 april 2024 (’s middags)
Waar: Kromme Nieuwegracht 80, Utrecht
Voor wie: literair vertalers, vertaalstudenten, vertaaldocenten, vertaalwetenschappers en andere belanghebbenden.

Deelname is voor iedereen gratis. Online deelnemen is ook mogelijk. Het evenement wordt gestreamd.

Je kunt je aanmelden door een mail naar ons te sturen.Geef daarbij aan of je er fysiek of online bij bent. Tevens is er de mogelijkheid je aan te melden voor een drankje na afloop.

Nadere informatie over de sprekers en panelleden volgt binnenkort.