CELA-bijeenkomst over subsidies en begeleiding voor beginnende vertalers

07 maart 2022 - Algemeen

Sta je aan het begin van je carrière als literair vertaler en wil je graag weten welke mogelijkheden er zijn voor subsidies en begeleiding? Op dinsdag 15 maart van 17:00 tot 18:00 organiseert CELA (Connecting Emerging Literary Artists) een Zoom-bijeenkomst waarbij er aandacht wordt besteed aan de mogelijkheden voor jonge of beginnende literair vertalers in en uit het Nederlands.

Meld je aan voor de online bijeenkomst, die wordt georganiseerd door CELA, het Europese verbindingsnetwerk voor vertalers en schrijvers, in samenwerking met het Letterenfonds, Literatuur Vlaanderen en het Expertisecentrum Literair Vertalen.

Tijdens de bijeenkomst zullen Camilla Pargentino van het Letterenfonds, Joris Smeets van Literatuur Vlaanderen en Sander Grasman van het Expertisecentrum Literair Vertalen vertellen over hun werkzaamheden en de mogelijkheden die zij beginnende literair vertalers kunnen bieden. Na hun presentaties zal er voldoende mogelijkheid zijn om vragen te stellen.

Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen naar Fleur Jeras (fleur@wintertuin.nl), dan krijg je de Zoom-link toegestuurd.

Collage met foto's van de kandidaten van de huidige editie van CELA.