Cursus Literair podcasten voor schrijvers en vertalers

13 juli 2021 - Evenementen

In samenwerking met het Nederlands Letterenfonds organiseert het Podcastnetwerk een gratis basiscursus Literair podcasten. De cursus bestaat uit zes workshops en zal in totaal vier keer gegeven worden. De eerste twee groepen starten in oktober 2021. Schrijvers en vertalers kunnen zich nu aanmelden.

De doorbraak van de podcast betekende ook een boost voor de fictie-podcast. Toch verschijnt die vergeleken met de zogeheten gespreks- en waargebeurde podcasts nog maar mondjesmaat. Reden voor het Nederlands Letterenfonds om na een succesvolle pilot-editie het Podcastnetwerk te vragen een cursus Literair podcasten te starten.

Voor wie?

Alle (kinderboeken)schrijvers en vertalers die vanaf 2016 op de een of andere manier door het Letterenfonds zijn ondersteund kunnen zich aanmelden voor de cursus. Zij die een subsidie hebben ontvangen komen dus in aanmerking, maar ook degenen die deel hebben genomen aan een van de programma's van het Nederlands Letterenfonds. De cursus richt zich op schrijvers en vertalers die weinig tot geen ervaring hebben met het maken van audio.

Programma

Naast zes workshops in groepsverband krijgen deelnemers gedurende de cursus verschillende ‘handreikingen’. Hieronder vallen een masterclass, persoonlijke begeleiding en het gebruik van een ruimte met professionele audioapparatuur. De docenten zijn ervaren audiomakers met ruime ervaring in het geven van masterclasses en workshops. Deelnemers worden geacht aan het einde van de cursus een teaser te presenteren voor een selecte groep professionals. Cursisten die het programma met succes doorlopen ontvangen aan het eind een certificaat.

Deelname aan de cursus is gratis en de selectie vindt plaats op basis van het tijdstip van de aanmelding. Aanmelden is verplicht en niet vrijblijvend. Meer informatie over de invulling van het programma, precieze cursusdata en hoe je je kunt aanmelden vind je op de website van het Nederlands Letterenfonds.

Organisatie

Stichting Podcastnetwerk zet zich sinds 2018 in om de podcastcultuur in Nederland te bevorderen. Het Nederlands Letterenfonds biedt de cursus Literair podcasten aan. De cursus is opgezet en wordt begeleid door Suzanne Meeuwissen (Nederlands Letterenfonds) en Lieven Heeremans (Podcastnetwerk).

Banner voor de cursus Literair podcasten. Futuristische letters in afwisselend wit en lichtgroen tegen een paarse achtergrond. In het midden klein de oproep tot aanmelding.