In het Vertalershuis - december 2017

04 december 2017 - Vertalershuis

Elke maand verblijven verschillende vertalers in de Vertalershuizen in Amsterdam en Antwerpen. In de maand december worden de volgende vertalers verwelkomd:

In december wonen en werken deze vertalers in het Vertalershuis Amsterdam:

  • Marianne Holberg (Duits) werkt aan de vertaling van Waarom ik doe wat ik doe van Jaap van de Weg.
  • Rolf Erdorf (Duits) werkt aan de vertaling van Kees de jongen van Theo Thijssen.
  • Aneta Dantcheva (Bulgaars) werkt aan de vertaling van Het verboden rijk van Slauerhoff.
  • Margarita Bonatsou (Grieks, van 1 t/m 15 december) werkt aan de vertaling van Max Havelaar van Multatuli
  • Gregor Seferens (Duits, van 16 t/m 31 december) werkt aan de vertaling van Ikabods moeder & andere verhalen van Maarten 't Hart.
  • Ulrich Faure (Duits, van 10 t/m 22 december) werkt aan de vertaling van Joseph. De zwarte Mozart van J.J.Mulder.

In december wonen en werken deze vertalers in het Vertalershuis Antwerpen:

  • Daniel Cunin is een veelzijdig vertaler van Nederlandstalige literatuur. Tijdens zijn verblijf in het Vertalershuis zal hij werken aan zijn vertaling van Liederen van Hadewijch en aan zijn vertaling van Maan en zon van Stefan Brijs. Cunin vertaalde eerder al De engelenmaker en Post voor mevrouw Bromley van Stefan Brijs en werk van onder meer Adriaan Van Dis, Jeroen Brouwers, Paul Bogaert, Jan Fabre, Bart Moeyaert, Simon Spruyt en Maarten Vande Wiele.
  • Jan H. Mysjkin is een dichter en vertaler met een indrukwekkende staat van dienst. Voor zijn vertalingen in het Roemeens vormt hij een vertaalkoppel met de Roemeense Doina Ioanid. Voor zijn vertalingen in het Frans werkt hij nauw samen met de Fransman Pierre Gallissaires. Tijdens zijn verblijf in het Vertalershuis in december zal hij werken aan zijn vertaling van het verzamelde creatieve werk van Paul van Ostaijen in het Frans en aan zijn vertaling van New Romantics van Michaël Vandebril in het Frans en in het Roemeens. In 2016 verscheen van zijn hand reeds de Roemeense vertaling van De trust der vaderlandsliefde en enkele andere grotesken van Paul van Ostaijen.