In het Vertalershuis - februari 2018

05 februari 2018 - Vertalershuis

Elke maand verblijven verschillende vertalers in de Vertalershuizen in Amsterdam en Antwerpen. In de maand februari worden de volgende vertalers verwelkomd:

In het Vertalershuis Amsterdam wonen en werken in februari:

  • Mireille Cohendy (Frans,1 februari t/m 15 maart) werkt aan de vertaling van Een woord een woord van Frank Westerman;
  • Franco Paris (Italiaans) werkt aan de vertaling van Nachtboek 1992-1996 van Jan Fabre;
  • Françoise Antoine (Frans, 1 t/m 15 februari) werkt aan de vertaling van Het tegenovergestelde van een mens van Lieke Marsman;
  • Stefano Musilli (Italiaans, 16 t/m 28 februari) werkt aan de vertaling van Dijk van H.M. van den Brink;
  • Daniel Cunin (Frans, januari en februari) werkt aan de vertaling van Het hout van Jeroen Brouwers, Ik kom terug van Adriaan van Dis en Het trouwservies van Benno Barnard;
  • Tibor Berczes (Hongaars, februari en maart) werkt aan de vertaling van De vergelding van Jan Brokken.

In het Vertalershuis Antwerpen wonen en werken in februari:

  • Stana Anželj studeerde Nederlandse taal en cultuur aan de Letterenfaculteit in Ljubljana. Ze is vertaalster van fictie, non-fictie en kinder- en jeugdliteratuur voor verschillende Sloveense uitgeverijen. Ze vertaalde onder meer Allemaal willen we de hemel van Els Beerten, Het diner van Herman Koch en Het huis van de moskee van Kader Abdolah. In het Vertalershuis werkt ze aan haar vertalingen van Ben je bang in het bos, Grote Wolf van Jan de Kinder voor KUD Sodobnost International en Een honger van Jamal Ouariachi voor Cankarjeva založba.
  • Margarita Bonatsou is de Griekse vertaalster van onder meer De ziekte van Europa van Guy Verhofstadt en Pogingen iets van het leven te maken van Hendrik Groen. In september 2017 verbleef ze twee weken in het Vertalershuis om haar – inmiddels verschenen – vertaling van Nachtboek 1978-1984 van Jan Fabre voor uitgeverij Nissos af te ronden. Deze maand vertaalt ze in het Vertalershuis het vervolg: Nachtboek 1985-1991.