Interviewreeks vertalers: VertaalZoom

31 augustus 2020 - Evenementen

In het kader van de Europese Literatuurprijs 2020 organiseren het Nederlands Letterenfonds en de Vertalersvakschool Amsterdam/Antwerpen in september een serie interviews met genomineerde vertalers. Vier vertalers gaan met studenten en alumni van vertaalopleidingen in gesprek over het bijzondere van de genomineerde roman, over de vragen die zij zichzelf tijdens het vertalen van dit boek hebben gesteld. Voor de deelnemende (aspirant) vertalers is er volop ruimte om met de genomineerden in gesprek te gaan.

Collage van de vier romans van de vertalers die geïnterviewd worden in deze reeks.

In september zijn er interviews met Liesbeth van Nes over Het veld van Robert Seethaler, met Karina van Santen en Martine Vosmaer over Lente van Ali Smith, met Mari Alföldy over Baron Wenckheim keert terug van Lászlo Krasznahorkai, en met Martine Woudt over Meer dan een broer van David Diop. Steeds op vrijdag, van 18.00 tot 19.00 uur.

De vertaler en moderator zitten live bij elkaar. De deelnemers gaan via Zoom met hen in gesprek. Elke sessie biedt een gezellige en nuttige ontmoeting, waarin samen hardop nadenken en brainstormen centraal staan. Na een inleiding van de vertaler volgt een interview aan de hand van verschillende voorbeelden uit de genomineerde roman. Tijdens het gesprek kunnen de deelnemers ook vragen stellen.

Meld je nu aan voor een van deze sessies – of beter nog: schrijf je meteen in voor alle vier de sessies. Kennis van de brontaal is niet noodzakelijk, zin om samen over vertaaldilemma’s na te denken staat centraal. Er wordt uitgegaan van maximaal 20 deelnemers per vrijdagse vertaalzoomsessie. Mail hiervoor naar vertaalzoom@vertalersvakschool.nl en vermeld daarbij welke vertaalopleiding je volgt of volgde. Na aanmelding ontvang je op de vrijdagochtend voor het interview de Zoomlink.

Het schema

4 september: Liesbeth van Nes over Het veld van Robert Seethaler

11 september: Karina van Santen en Martine Vosmaer over Lente van Ali Smith

18 september: Mari Alföldy over Baron Wenckheim keert terug van Lászlo Krasznahorkai

25 september: Martine Woudt over Meer dan een broer van David Diop