Meld je aan voor een verblijf in het Banff Centre (Canada)

06 januari 2020 - ELV Nieuws

Het Nederlands Letterenfonds biedt in samenwerking met het Banff Centre jaarlijks een literair vertaler de mogelijkheid om drie weken in het International Literary Translation Centre te Canada te verblijven. Meld je voor 15 januari 2020 aan.

Verblijven in een residentie kan een bijzondere meerwaarde bieden voor het vertalen zelf of voor het opbouwen van een internationaal netwerk. De aanmelding voor het Banff Centre staat open voor vertalers die ten minste één literair boek hebben gepubliceerd en in de bewuste periode (juni) aan een vertaling werken van een auteur uit Noord- of Zuid-Amerika. Alle literaire genres komen in aanmerking. Ten slotte is het ook mogelijk een joint-residency te realiseren van vertaler én auteur. Voor meer informatie over het Banff Centre: www.banffcentre.ca.

Het Banff Centre hanteert zelf een deadline rond 1 februari, maar voor de bemiddeling heeft het Letterenfonds iets meer tijd nodig. Aanmelden kan voor 15 januari 2020 bij Fleur van Koppen (f.van.koppen@letterenfonds.nl). Lees hier meer.

banff