Panelgesprek: Translation & Representation

18 mei 2021 - Evenementen

Op 4 juni organiseren de master Literature Today en de onderzoeksgroep Moderne en hedendaagse literatuur van de Universiteit Utrecht een webinar genaamd 'Translation & Representation'. Sprekers zijn Ebissé Rouw, Raoul Markaban en Haidee Kotze.

Het startpunt van het panelgesprek is het recente debat rond de keuze van uitgeverij Meulenhoff voor Marieke Lucas Rijneveld als vertaler van de poëzie van Amanda Gorman. Vervolgens wordt er ingegaan op bredere kwesties met betrekking tot vertaling en vertegenwoordiging.

De gastsprekers zijn Ebissé Rouw (Uitgeverij Pluim, Dipsaus Podcast), Raoul Markaban (Nederlands Letterenfonds) en Haidee Kotze (hoogleraar Vertaalwetenschap aan de Universiteit Utrecht). Het gesprek zal worden geleid door twee studenten van de master Literature Today, Ella van Driel en Kris van der Voorn.

Het evenement bestaat uit een gemodereerde discussie aan de hand van van een Q&A, waarin het vertaalveld nader wordt onderzocht en wordt verkend wat subsidiërende instanties, uitgevers, vertalers, schrijvers en lezers (zowel recensenten als consumenten) kunnen doen om het veld wezenlijk inclusiever te maken.

Het evenement begint om 19:30 uur en vindt plaats op Microsoft Teams. De voertaal is Engels. Je kunt je tot uiterlijk een dag van tevoren inschrijven door te mailen naar Kelly van der Meulen: k.vandermeulen@uu.nl.

Het logo van de Universiteit Utrecht. Links een abstracte zon, met langs de Latijnse tekst 'Sol Iustitiae Illustra Nos'. In het hart van de zon staat het wapen van de stad Utrecht. Rechts in zwarte letters Utrecht University.