Residentieproject Passa Porta voor vertalers van Franstalige Belgische literatuur

13 december 2022 - Algemeen

In 2023 organiseert literatuurhuis Passa Porta een nieuwe editie van ‘Seneffe in augustus’. Een voorwaarde voor dit residentieproject in het Kasteel van Seneffe (Wallonië) is dat de vertaler werkt aan een literaire tekst van een Franstalige Belgische auteur. Aanmelden kan tot 31 augustus 2023.

Foto van Chateau Seneffe in de avondzon.

Met dit residentieproject, mogelijk dankzij de steun van de Fédération Wallonie-Bruxelles, wil Passa Porta de vertaling van Franstalige Belgische literatuur bevorderen en de internationale bekendheid van Franstalige Belgische auteurs stimuleren. Dat doet het literatuurhuis door vertalers uit de hele wereld een ideale context aan te bieden. Een belangrijke voorwaarde is dat het vertaalproject een literaire tekst van een Franstalige Belgische auteur betreft.

De vernieuwde bijgebouwen van het Kasteel van Seneffe en het bijhorende park zorgen voor een rustige en aangename werkplek. De residenties duren minstens twee weken en maximaal één maand.Twee plaatsen worden voorbehouden aan Franstalige Belgische vertalers. Twee andere plaatsen zijn voorzien voor Franstalige Belgische auteurs, zodat ook zij kunnen werken in een omgeving die de uitwisseling tussen auteurs en vertalers ten goede komt.

Bekijk alle informatie en voorwaarden op de website van Passa Porta.