Vertalersdebat Week van de Afrikaanse roman - Vol

19 september 2016 - Evenementen

A.s. dinsdag 20 september organiseren het ELV in samenwerking met de Afrikaanse Taalraad een Vertalersdebat in het teken van de Week van de Afrikaanse roman 2016.

Banner Week van de Afrikaanse roman

A.s. dinsdag 20 september organiseren het ELV in samenwerking met de Afrikaanse Taalraad een Vertalersdebat in het teken van de Week van de Afrikaanse roman 2016.

De auteurs die dit jaar centraal staan zijn: Lien Botha, Simon Bruinders, Ena Jansen, Marlene van Niekerk, Francois Smith en Marita van der Vyver. Net als twee jaar geleden staat er weer een ontmoeting tussen de bezoekende schrijvers en de vertalers uit het Afrikaans op het programma. De vertalersmiddag vindt plaats op dinsdag 20 september a.s., in het Vertalershuis in Amsterdam. 

De middag zal bestaan uit verschillende lezingen en een gesprek tussen de bezoekende auteurs en de aanwezige vertalers. Wij zijn erg blij met de toezeggingen van Jan Gielkens en Vamba Sherif om de lezingen te verzorgen. Jan Gielkens, zeer ervaren vertaler uit het Duits – en onlangs nog winnaar van de Filter Vertaalprijs – zal ingaan op de specifieke problematiek die het vertalen uit een aan het Nederlands verwante taal met zich meebrengt. Vamba Sherif zal een presentatie houden op basis van zijn eigen werk. Door zijn meertaligheid en het feit dat hij op verschillende plekken in de wereld heeft gewoond, is hij een erg interessante schrijver met een verhelderend perspectief op het continent Afrika. Het gesprek tussen auteurs en vertalers zal worden geleid door Peter Bergsma, literair vertaler en directeur van het Vertalershuis Amsterdam.

Update: Door de vele enhousiaste reacties en aanmeldingen is de middag helaas vol.