Vertalersvakschool organiseert online opstapcursussen

23 november 2021 - Onderwijs

Vanaf half januari organiseert de Vertalersvakschool weer online opstapcursussen literair vertalen. Dit jaar worden cursussen in het Nederlands uit de volgende talen aangeboden: Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans en Russisch. Belangstellenden kunnen zich nu aanmelden.

Afbeelding van een bibliotheek met daarop de tekst: Vertalersvakschool, academie voor literair vertalen.

Voor elke taal begint het literair vertalen met een korte cursus. De cursus vormt de opstap naar de opleiding en is de gelegenheid om te proeven van het vertalen en om het talent van de deelnemer te testen. De cursus bestaat uit acht online workshops verspreid over het tweede en het derde trimester, dus tussen januari en juni. Literaire stijl en schrijftechniek zijn belangrijke componenten. Als afsluiting van de cursus maken de deelnemers een geannoteerde vertaling, waarmee hun literaire uitdrukkingskracht (het artistieke ontwikkelingspotentieel) wordt getest. Deelnemers van wie deze vertaling vertaling positief is beoordeeld kunnen doorstromen naar de opleiding.

Het cursusgeld voor de korte modules bedraagt 750 euro. De lessen worden via Zoom gegeven op donderdagavond tussen 19:00 uur en 21:00 uur. Studenten die al literaire ervaring hebben of een literaire vertaalopleiding hebben afgerond en hun vertaalvaardigheden willen bijschaven, kunnen een cursus ook als aparte module volgen. Meer informatie is te verkrijgen op de website van de Vertalersvakschool of op te vragen per mail.