Webinar en workshop over vertalersarchieven van CLIV en het Letterenhuis

27 januari 2022 - Evenementen

Wat verzamelen en bewaren literaire vertalers? Hoe worden vertalersarchieven ontsloten en hoe zit het met het onderzoek in deze archieven? Dit en meer kom je te weten tijdens een webinar en workshop van onderzoeksgroep CLIV (Centrum voor Literatuur in Vertaling) en het Letterenhuis in Antwerpen.

De onderzoeksgroep CLIV (Centrum voor Literatuur in Vertaling) en het Letterenhuis organiseren een tweeluik over vertalersarchieven. Tijdens een webinar op 25 februari 2022 komen er literaire vertalers aan het woord over hun eigen documentatieproces en archief en zijn er lezingen over het verzamelen, bewaren, ontsluiten en onderzoeken van vertalersarchieven in Vlaanderen en Nederland. In een vervolgworkshop op 6 mei en 23 mei in het Letterenhuis in Antwerpen gaat het over archiefzorg voor literaire vertalersarchieven.

Tijdens de webinar in februari kunnen studenten, vertalers en literatuur- en vertaalwetenschappers kennismaken met de veelzijdigheid van vertalersarchieven en de mogelijkheid tot onderzoek op dit gebied. Om die waaier van mogelijkheden van vertalersarchieven ook in de (digitale) toekomst veilig te stellen, richt een vervolgworkshop in mei zich op de zorg voor het eigen archief. Nadien krijgen de deelnemers een rondleiding door het depot van het Letterenhuis en wordt ook de mogelijkheid tot het schenken van archieven aan het Letterenhuis belicht.

De webinar en workshops zijn na aanmelding gratis te volgen. De workshop vindt plaats in het Letterenhuis in Antwerpen. Alle praktische informatie vind je op de website van het Letterenhuis.

Afbeelding met de tekst: 'Vertalersarchieven in de de schijnwerpers'