Workshop Auteursrecht voor vertaalstudenten

10 mei 2021 - Evenementen

Vrijdag 21 mei organiseert de Auteursbond speciaal voor vertaalstudenten een gratis online workshop over auteursrecht en contracten. Er zal onder andere aandacht worden besteed aan de kernbegrippen uit het auteursrecht, aan wat er in een goed vertaalcontract moet staan en aan het honorarium.

De workshop is speciaal voor studentleden van de secties Boekvertalers en Literair Vertalers van de Auteursbond en biedt plaats aan maximaal 35 personen. Als er plek over is, mogen ook studentleden van andere secties van de Auteursbond deelnemen.

De Auteursbond is de Nederlandse beroepsorganisatie voor schrijvers en vertalers. De workshop Auteursrecht wordt gegeven door Marloes van Rossum, juriste bij de Auteursbond, en Anne Marie Koper, vertaalster en voorzitster van de sectie Boekvertalers. De workshop vindt plaats op Zoom en duurt van 14:00 uur tot 16:00 uur. Nadien is er een digitale borrel. Voor meer informatie en om je aan te melden klik je hier.

Logo van de Auteursbond. De naam van de organisatie staat in zwarte letters die met de klok mee lopen tegen een witte achtergrond.