Vertaalprofiel van Lette Vos

Talen

In het Nederlands uit het:

Engels

Over mij

Lette studeerde Engelse Taal & Cultuur aan de Universiteit Utrecht en de University of Manchester. Zij vervolgde haar studie in Utrecht met de Master Literair Vertalen, die zij in 2015 cum laude afrondde met een scriptie over opera in (Nederlandse) vertaling.
In 2014 ontving zij de talentbeurs Literair vertalen van het Nederlands Letterenfonds. Zij volgde cursussen, masterclasses en mentoraten bij gevestigde namen in het Nederlandse vertaalcircuit, zoals Caroline Meijer, Niek Miedema en Harm Damsma, Peter Bergsma, Nicolette Hoekmeijer, Cees Koster, Onno Kosters en Saskia van der Lingen.​ Sinds september 2015 is zij werkzaam als junior-docent vertalen en vertaalwetenschap aan de Universiteit Utrecht. 
               Naast verscheidene boekvertalingen voor verschillende uitgevers zijn vertalingen van haar hand verschenen in digitale en papieren (literaire) tijdschriften, waaronder de Revisor, Filter, _nY_, en The Chronicles. Voor vak​tijdschrift Filter vertaalde en schreef zij ook diverse artikelen - lees bijvoorbeeld deze column in het kader van Vrijdag Vertaaldag.
​               Voor de boeken Leerschool en ​Social creature ​ontving Lette een projectsubsidie voor literaire vertalingen van het Nederlands Letterenfonds.

 

Lette is tevens klassiek zangeres.