Boeken uit het huis: Ronelda Kamfer & Alfred Schaffer

Datum: 27 mei 2021

Elke laatste donderdag van de maand wordt er een presentatie in de reeks 'Boeken uit het huis' gelivestreamd via het YouTube-kanaal van het Zuid-Afrikahuis. Op 27 mei gaat de Zuid-Afrikaanse dichteres Ronelda S. Kamfer in gesprek met haar vertaler Alfred Schaffer.

De Zuid-Afrikaanse dichteres Ronelda S. Kamfer (1981) is in Nederland inmiddels geen onbekende meer. Sinds haar debuut zijn al haar poëziebundels in tweetalige uitgaven – links de oorspronkelijke tekst, rechts de Nederlandse vertaling door Alfred Schaffer – bij uitgeverij Podium verschenen: Nu de slapende honden (2010), Santenkraam (2012) en Mammie (2017). 

Op 27 mei gaat Ama van Dantzig, sociaal ondernemer en co-founder van innovatiestudio Dr. Monk, in gesprek met Ronelda Kamfer en haar vertaler Alfred Schaffer, aan wie voor zijn eigen poëzie (o.a. Mens Dier Ding uit 2014 en Wie was ik uit 2020) in december 2020 de P.C. Hooftprijs is toegekend.

Lees hier meer over het evenement. 

Over ‘Boeken uit het Huis’

Elke laatste donderdag van de maand wordt er een presentatie gelivestreamd via het YouTube-kanaal van het Zuid-Afrikahuis. De live presentaties zijn van 16:00 uur t/m 17:00 uur en het is mogelijk om vragen te stellen via de chat. Je kunt de presentatie ook later terugkijken.

Het doel van ‘Boeken uit het Huis’ is de bekendheid van de Afrikaanse taal en de Afrikaanstalige literatuur in de breedste zin van het woord in Nederland, Vlaanderen en wereldwijd te bevorderen. In samenwerking met de Taalunie.

Fotocollage met een portret van de dichteres en daarnaast het omslag van het boek Chinatown.