Onderwijs

Om de deskundigheid van literair vertalers in en uit het Nederlands te bevorderen, organiseert en faciliteert het Expertisecentrum Literair Vertalen cursussen en studiedagen.

Een van de belangrijkste middelen om deskundigheid te bevorderen zijn de vertaalcursussen die het ELV organiseert. Met regelmaat staat er een Zomercursus Literair Vertalen voor vertalers uit het Nederlands op het programma. Daarnaast verzorgt het ELV ook online (vervolg)cursussen en worden er regelmatig studiedagen georganiseerd over onderwerpen binnen het literair vertalen, bijvoorbeeld over vertaaldidactiek of de beroepspraktijk van de literair vertaler. Houd deze website in de gaten of abonneer je op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van toekomstige activiteiten.

Het ELV organiseert cursussen en studiedagen voor zowel beginnende als voor meer gevorderde vertalers en verzorgt scholing voor talen waarin bestaande opleidingen moeilijk kunnen voorzien. Dit geldt met name voor vertalen uit het Nederlands in andere talen. Samen met de (geassocieerd) partners heeft het ELV een talenbeleid ontwikkeld en in samenspraak wordt steeds een selectie gemaakt op basis van de vraag naar literair vertalers in een bepaalde taal. Het is niet mogelijk om voor elke taal jaarlijks een cursus of studiedag te organiseren.