Lezingen en workshops

Het ELV organiseert regelmatig lezingen en workshops, online of offline. Ze gaan over vertaalvaardigheden, professionele vaardigheden, literatuur in het algemeen of over ontwikkelingen in het vakgebied.

Online lezing door Alfred Schaffer.

De sprekers zijn literair vertalers, wetenschappers, professionals uit het boekenvak of andere deskundigen. De lezingen en workshops vinden online plaats of op locatie in Nederland of België en zijn gewoonlijk gratis te volgen. We organiseren soms een losse lezing en soms een studiedag met meerdere lezingen of workshops.

In onze Kennisbank zijn opnames van lezingen van voorgaande jaren terug te kijken, bijvoorbeeld over de hedendaagse Nederlandstalige literatuur, toneelvertalen of vertaalkritiek.

Naast ons eigen aanbod delen we op deze website en sociale media regelmatig lezingen, workshops en evenementen van andere organisaties die relevant zijn voor literair vertalers.

Aanbod voorjaar 2024

  • Op woensdag 17 april 2024 organiseert het ELV, in samenwerking met de KU Leuven en de Universiteit Utrecht, een studiemiddag rond de toegankelijkheid van het werkveld. Lees hier verder voor praktische informatie en aanmelding.

Aanbod najaar 2024

  • Informatie volgt zsm. Abonneer je op onze nieuwsbrief als je niets wilt missen!