Nieuws

 • European School of Literary Translation 2018

  13 november 2018 - ELV Nieuws

  Van 11-14 september vond de tweede editie van de European School of Literary Translation (ESLT) Summer School plaats in Rome. Dertien literair vertalers uit verschillende landen in Europa en daarbuiten verdiepten zich in het literair vertaalonderwijs. Vijf van hen waren vertalers uit het Nederlands.

 • Korte cursussen literair vertalen aan de Vertalersvakschool Antwerpen

  12 november 2018 - Onderwijs

  De Vertalersvakschool Antwerpen organiseert in 2019 korte cursussen literair vertalen uit het Frans en het Engels in het Nederlands.

 • VAV werkcongres 8 december

  12 november 2018 - Evenementen

  Op zaterdag 8 december 2018 organiseert de Vlaamse Auteursvereniging haar tiende Werkcongres en geeft dit jaar extra aandacht aan de literair vertalers. Het werkcongres start om 10.30 in DE Studio in Antwerpen en belooft een interessante en gezellige dag met tal van panelgesprekken en discussiemomenten. 

 • Amy van Marken vertaalprijs voor Michal van Zelm

  08 november 2018 - Prijzen en nominaties

  Op vrijdagmiddag 23 november wordt de Amy van Marken vertaalprijs door Stichting Leonora Christina uitgereikt aan Michal van Zelm.

 • CELA op Wintertuinfestival

  07 november 2018 - Evenementen

  Tijdens het Wintertuinfestival presenteren Lotte Lentes (23/11) en Abdelkader Benali (24/11) de aanstormende schrijvers en vertalers van het Europese talentontwikkelingsproject Connecting Emerging Literary Artists.

 • In het Vertalershuis - november 2018

  05 november 2018 - Vertalershuis

  Elke maand verblijven literair vertalers in de Vertalershuizen in Amsterdam en Antwerpen. In de maand november worden wederom verschillende vertalers verwelkomd.

 • Verblijf Roland Holsthuis Bergen 2019

  24 oktober 2018

  Literair vertalers, schrijvers en dichters kunnen een maand verblijven in het Roland Holsthuis in Bergen (NH). Voor een verblijf in 2019 kun je een aanvraag indienen tót 23 november 2018.

 • In het Vertalershuis - oktober 2018

  10 oktober 2018 - Vertalershuis

  Elke maand verblijven literair vertalers in de Vertalershuizen in Amsterdam en Antwerpen. In de maand oktober worden wederom verschillende vertalers verwelkomd.

 • Letterenfonds Vertaalprijzen naar Janny Middelbeek-Oortgiesen en Goedele De Sterck

  01 oktober 2018 - Prijzen en nominaties

  De Letterenfonds Vertaalprijzen 2018 gaan naar Janny Middelbeek-Oortgiesen (Zweeds-Nederlands) en naar Goedele De Sterck (Nederlands-Spaans). Hiermee wordt niet alleen hun beider vertaaloeuvre bekroond maar ook hun inzet als ambassadeur tussen twee taalgebieden. Aan beide prijzen is een bedrag van 10.000 euro verbonden, de uitreiking volgt op vrijdag 14 december in Amsterdam tijdens de Literaire Vertaaldagen.

 • Programma twintigste Literaire Vertaaldagen

  20 september 2018 - Evenementen

  De twintigste Literaire Vertaaldagen worden gehouden op vrijdag 14 (symposiumdag) en zaterdag 15 december (workshopdag) 2018 in Amsterdam. Thema is dit jaar ‘Nieuwe stemmen, oude stemmen - samenwerking baart kunst’. Relatief nieuwe vertalers en ervaren vertalers - en in één geval een debuterende auteur en een relatief debuterende vertaler - die op enige manier hebben samengewerkt, zullen gedurende de dag over hun samenwerking vertellen.