Nederland Vertaalt: Vertaaldag

Datum: 25 september 2021

In verband met de coronamaatregelen is de Vertaaldag wederom verplaatst, nu naar zaterdag 25 september 2021. De Vertaaldag vindt plaats in de Beurs van Berlage, Amsterdam.

Programma

Het programma bestaat uit een plenair programma aan het begin en het eind van de dag voor alle bezoekers, vier vertaalwerkgroepen en een lezingenprogramma. Nieuw dit jaar is een mini-vertaalwedstrijd (inzenden kon tot en met 10 augustus 2020), waarbij de drie beste vertalingen worden gezongen door bariton Maarten Koningsberger. 

Werkgroepen

De werkgroepen duren anderhalf uur en staan onder leiding van de juryleden die de inzendingen van de vertaalwedstrijd hebben beoordeeld. In de werkgroepen wordt uitvoerig ingegaan op de inzendingen van de vertaalwedstrijd en wordt de winnaar bekendgemaakt.

Lezingen

Parallel aan de werkgroepen die plaatsvinden in verschillende zalen verspreid door het gebouw van de Beurs van Berlage, staan in de Grote Zaal lezingen geprogrammeerd over verschillende aspecten van vertalen met onder anderen Marjoleine Boonstra, Ann De Craemer, Frits van Oostrom, Maarten Koningsberger & Bas Verheijden en Annelies Verbeke. De Vertaaldag wordt gepresenteerd door Erik van Muiswinkel.

Toegang

Toegangskaarten voor de Vertaaldag kosten € 60,- (dit is voor programma, koffie/thee bij ontvangst & theepauze en uitgebreide borrel). Vrienden van Verstegen & Stigter, lezers van NRC en leden van Genootschap Onze Taal betalen € 45,-. Voor een meerprijs van € 17,50 kunt u zich aanmelden voor het uitgebreide lunchbuffet in de foyer van de Beurs van Berlage.

Nederland Vertaalt wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, NRC, Stichting Elise Mathilde Fonds, M.A.O.C. Gravin van Bylandt StichtingGenootschap Onze Taal en Taalunie