Sluitingsdatum aanvragen ontwikkelingstraject

Datum: 01 maart 2021

Het ELV biedt ontwikkelingstrajecten aan voor getalenteerde beginnende vertalers die net de stap nog moeten maken naar het verwerven van opdrachten (met een modelcontract). Aanvragen voor de eerstvolgende ronde kunnen worden ingediend tot en met 1 maart 2021.

De aanvraagmogelijkheid is bestemd voor veelbelovende literair vertalers die bij voorkeur een opleiding hebben gevolgd. De ontwikkelingstrajecten bieden talentvolle vertalers, voor wie de stap vanuit de opleiding naar een boekvertaling met modelcontract nog te groot is, de kans om zich onder begeleiding van een ervaren collega verder te ontwikkelen. Hiermee worden hun kansen op toegang tot de uitgeversmarkt vergroot.

Het ELV wil met name vertalers die vertalen in of uit een taal waarin weinig andere (beginnende) vertalers actief zijn en/of waarvoor de nascholingsmogelijkheden beperkt zijn aanmoedigen om een ontwikkelingstraject aan te vragen. Het streven om vertalingen uit zulke vertaalrichtingen een impuls te geven speelt een belangrijke rol in de selectie van de ontwikkelingstrajecten, naast de andere aspecten van de aanvraag.

Lees hier meer.