Workshop Vertaaldagen: wat is jouw volgende stap?

Datum: 02 juli 2022

De Literaire Vertaaldagen 2022 staan in het teken van het thema 'Vertalen is een leven lang leren'. Op zaterdag 2 juli worden in het Amsterdams Lyceum verschillende workshops aangeboden. Het ELV modereert in de ochtend de workshop 'Wat is jouw volgende stap? - loopbaanadvies voor literair vertalers'. Inschrijven kan tot 1 juni.

Om te werken als literair vertaler heb je veel verschillende soorten kennis en vaardigheden nodig. Denk bijvoorbeeld aan beheersing van de bron- en doeltaal, handigheid in het opzoeken van informatie, kennis van literaire tradities, maar ook je weg kunnen vinden in het literaire veld. Er zijn talloze manieren om die competenties op te doen of verder te ontwikkelen. In deze workshop ontdek je aan de hand van de Leerlijn Literair Vertalen wat jij al kunt als vertaler én wat je nog wilt verbeteren. Onder begeleiding van een vertaler, een bureauredacteur en een medewerker van het ELV ga je in groepjes aan de slag met het vaststellen van jouw persoonlijke leerdoelen en de concrete acties die je daarvoor gaat ondernemen.

De workshop is bedoeld voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen als literair vertaler (in of uit het Nederlands), in het bijzonder voor vertalers aan het begin van hun loopbaan. De workshop wordt gemodereerd door Anne Sluijs (medewerker ELV), Mattho Mandersloot (vertaler Koreaans-Nederlands/Engels) en Helen Zwaan (bureauredacteur Atlas Contact en vertaler Engels-Nederlands).

Praktisch

Voor de workshopdag kun je je aanmelden tot woensdag 1 juni. Voor de workshops geldt een maximum aantal deelnemers, en bij overinschrijving zal geselecteerd worden op volgorde van aanmelding. Op het inschrijfformulier kun je desgewenst een tweede/reserve keuze voor de workshops aangeven. Na Pinksteren, in de week van 7 t/m 10 juni 2022 ontvang je de bevestiging van deelname, informatie over de betreffende workshop(s) en eventueel voor te bereiden opdrachten. Bekijk alle informatie over de Vertaaldagen via de site van het Vertalershuis Amsterdam.