Boeken uit het Huis: Deon Meyer en Peter Römer

Datum: 29 april 2021

Elke laatste donderdag van de maand wordt er een presentatie in de reeks 'Boeken uit het huis' gelivestreamd via het YouTube-kanaal van het Zuid-Afrikahuis. Op 29 april wordt Deon Meyer geïnterviewd door Peter Römer en vertellen Meyers vertalers, Karina van Santen en Martine Vosmaer, over zijn werk vanuit hun perspectief.

Kaapse wijn, hebzucht en Bennie Griessel: het zijn de ideale ingrediënten voor de nieuwe thriller van de internationale succesauteur Deon Meyer, Donkerdrif

Op 29 april wordt Deon Meyer geïnterviewd door zijn Nederlandse collega-schrijver Peter Römer, de man achter de nieuwe Baantjers. Römer schrijft ook op zichzelf staande romans. In januari verscheen van hem Het meesterstuk. Deon Meyers vaste Nederlandse vertalers, Karina van Santen en Martine Vosmaer, komen langs om te vertellen wat zijn romans vanuit hún perspectief zo onweerstaanbaar maakt.

Lees hier meer over het evenement.

Over ‘Boeken uit het Huis’

Elke laatste donderdag van de maand wordt er een presentatie gelivestreamd via het YouTube-kanaal van het Zuid-Afrikahuis. De live presentaties zijn van 16:00 uur t/m 17:00 uur en het is mogelijk om vragen te stellen via de chat. Je kunt de presentatie ook later terugkijken.

Het doel van ‘Boeken uit het Huis’ is de bekendheid van de Afrikaanse taal en de Afrikaanstalige literatuur in de breedste zin van het woord in Nederland, Vlaanderen en wereldwijd te bevorderen. In samenwerking met de Taalunie.

 

Vervaagde foto van Deon Meyer met daarnaast de omslag van zijn nieuwste boek.