The Chronicles 2022

Datum: 05 november 2022

De Nederlandse auteurs en vertalers van het residentieproject The Chronicles zijn zaterdag 5 november live te bewonderen tijdens het Crossing Border-festival in Den Haag. Naast de verhalen die zij daar gaan schrijven en vertalen worden zij samen bevraagd over hun boeken, over debuteren, vertalen, de literaire wereld en meer.

The Chronicles is het jaarlijks terugkerende residentie-project van Crossing Border voor getalenteerde auteurs én vertalers. Dit jaar nemen vertalers Bo-Elise Brummelkamp (NL/UK), Hannalore Daudeij (NL), Irene de la Torre Perelló (ES), Laura Molenaar (NL) en Sofiane Boussahel (FR) deel. De schrijftalenten die dit jaar meedoen zijn Mauk Westerman Holdijk (NL), Hanan Faour (NL), Frida Isberg (IS), Anne Louïse van den Dool (NL) en Sheena Patel (UK). 

Tijdens het festival schrijven de auteurs openhartig over hun bevindingen. Tegelijkertijd gaan de vertalers aan de slag en krijgt het publiek dezelfde dag de vertalingen gepresenteerd. Van iedere schrijver lezen we uiteindelijk vijf festivalverhalen; één vooruit-blik-verhaal (half okt.), dan drie festivalverhalen (3-4-5 nov.) en een slot-verhaal een week na het festival. Alle verhalen hebben een relatie met het Crossing Border programma.

De Nederlandse auteurs en vertalers van The Chronicles zijn ook live te bewonderen tijdens het Crossing Border-festival. Naast de verhalen die zij daar gaan schrijven en vertalen worden zij samen bevraagd over hun boeken, over debuteren, vertalen, de literaire wereld en meer. Meer informatie en tickets zijn te vinden op de site van Crossing Border.