Interview auteur Agustina Bazterrica door literair vertaler Irene van de Mheen
Literair vertaler Irene van de Mheen gaat op 1 april in gesprek met auteur Agustina Bazterrica over haar recent verschenen (en door Irene vertaalde) roman Het boek van de nacht. Toegang is gratis, aanmelden gewenst. Lees verder over de avond en de gasten.
Gasten
Agustina Bazterrica studeerde aan de Universiteit van Buenos Aires. Ze is een sleutelfiguur in de literaire scene van de stad, en geeft lees- en schrijfworkshops. Bazterrica ontving onder andere de belangrijke Premio Clarín voor haar roman Cadáver exquisito (Schitterend lichaam, Atlas Contact, 2020). Aan een verfilming wordt gewerkt.
Irene van de Mheen is beeldend kunstenaar en literair vertaler. Ze studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Constantijn Huygens (nu Artez) in Kampen en aan VertalersVakschool in Amsterdam. Ze vertaalt uit het Spaans en Catalaans en vertaalde o.m. werk van Mariana Enriquez, Andrés Barba, Wendy Guerra, Alicia Kopf en Jordi Puntí. Daarnaast maakte ze de illustraties voor het tweede nummer van PLUK. Van de laatste de auteurs die ze vertaalde is Alicia Kopf overigens ook conceptueel kunstenaar en was Emma Reyes schilderes, en zo raken de twee werelden elkaar steeds meer.
Deze avond gaat het gesprek over Bazterrica's nieuwe roman Het boek van de nacht welke onlangs verscheen bij Meridiaan Uitgevers. Moderatie is in handen van uitgever Nelleke Geel.
Deuren open: 19:00 uur
Aanvang: 19:30 uur.
Gaarne aanmelden via een mailtje aan info@deutrechtseboekenbar.nl
Pers
De internationale pers is lovend over Het boek van de nacht, met recensies als:
‘Al vanaf de eerste woorden van de tweede roman van de Argentijnse romanschrijfster Agustina Bazterrica, auteur van Schitterend lichaam, is de lezer als het vee in de rij, wankelend, zich ervan bewust dat dit boek een slagersblok is, en dat er niets moois gaat gebeuren.’ New York Times Book Review
‘Tegen welke prijs is een wereld zonder dieren levensvatbaar? Dat is de vraag die de Argentijnse auteur Agustina Bazterrica zichzelf stelt. Met een kunstigheid die perfect gekalibreerd is met ironie, presenteert ze een verbluffend portret van een mensheid die bereid is alles te doen om zichzelf tevreden te stellen, zelfs ten koste van zichzelf.’ Le Monde