Connecting Emerging Literary Artists in Utrecht

15 februari 2018

Het Europese talentontwikkelingstraject Connecting Emerging Literary Artists (CELA) strijkt van 5 tot 8 april neer in Utrecht voor een vertalersbijeenkomst.

CELA is een samenwerking tussen zeven literaire organisaties en professionals uit zes Europese landen. Op initiatief van Wintertuin (aangesloten bij De Nieuwe Oost) brengt CELA beginnende schrijvers, vertalers, redacteuren en literair professionals samen, verbindt literair talent met het Europese publiek en geeft hen de tijd, ruimte en middelen om vaardigheden, tools en een netwerk te ontwikkelen.

Op donderdag 5 april start de driedaagse CELA-bijeenkomst met een openbare lezing over de beroepspraktijk van de vertaler, waarbij de nadruk ligt op zichtbaarheid en promotie. Hoe presenteer je jezelf als beginnend vertaler on- en offline? Welke middelen kun je inzetten? Hoe zorg je ervoor dat je zichtbaar bent voor publiek en voor professionals? Aansluitend is er vanaf 18.00 uur een borrel waarop je alle 22 CELA-vertalers uit Roemenië, Italië, Spanje, Portugal, België en Nederland kunt ontmoeten. Meer informatie over locatie, tijd en aanmelding volgt binnenkort. 

CELA wordt mede mogelijk gemaakt door het Creative Europe Programma van de Europese Unie en door het Nederlands Letterfonds. De vertalersbijeenkomst is een samenwerking van ELV met Wintertuin (aangesloten bij De Nieuwe Oost), de Master Literair Vertalen en de Vereniging van Nieuwe Vertalers.

Kijk voor meer informatie over CELA op www.cela-europe.com

 

 

logos