Nieuwe talentontwikkelingsbeurs van Literatuur Vlaanderen

10 januari 2022 - Algemeen

Literatuur Vlaanderen lanceert een nieuwe subsidieregeling: de talentontwikkelingsbeurs. Daarmee wil ze auteurs, illustratoren en vertalers ondersteunen om in hun eigen artistieke of professionele verdieping te investeren. De regeling staat open voor vertalers in en uit het Nederlands. Er is maandelijks een aanvraagronde.

De talenontwikkelingsbeurs kan gebruikt worden voor inhoudelijk-creatieve of zakelijke verdieping, in Vlaanderen of in het buitenland. Denk aan deelname aan cursussen en opleidingen, een (zakelijke) coach onder de arm nemen of een onderzoeksreis maken. Je kunt de beurs op elk moment in je carrière aanvragen, of je nu starter bent, mid-career of al een gevestigde waarde.

Vertalers in het Nederlands met een woonplaats in Nederland kunnen terecht bij het Nederland Letterenfonds, dat een vergelijkbare subsidieregeling heeft (de ontwikkelbeurzen). Je kunt slechts bij één van beide organisaties een aanvraag indienen. De subsidieregeling van het Nederlands Letterenfonds staat niet open voor vertalers uit het Nederlands. Woon je in Nederland en ben je literair vertaler uit het Nederlands, dan kun je dus alsnog bij Literatuur Vlaanderen een talentontwikkelingsbeurs aanvragen.

Lees hier alles over de talentontwikkelingsbeurs. 

Het logo van Literatuur Vlaanderen: een groen vierkantje met daarachter de woorden Literatuur Vlaanderen.