51e Poetry International - Vertaalworkshops 'Met andere woorden'

03 juni 2021 - Evenementen

Van 11 tot 13 juni vindt de 51e editie van het festival Poetry International plaats. Daar horen ook dit jaar weer de vertaalworkshops 'Met andere woorden' bij. Deze editie zijn er drie workshops beschikbaar voor poëzieliefhebbers die benieuwd zijn naar literaire vertaling: Nederlands-Engels, Engels-Nederlands en Duits-Nederlands.

Tijdens de workshops, die plaatsvinden op 9 en 13 juni, kunnen de deelnemers aan de slag met het werk van een van de festivaldichters: Paul Demets (Nederlands-Engels), Juana Adcock (Engels-Nederlands) of Maren Kames (Duits-Nederlands). De deelnemers ontvangen een gedicht van de dichters dat ze zelf kunnen vertalen, en gaan tijdens de workshop uitgebreid in gesprek over de poëzievertaling met de vertalers, die het werk van de dichter officieel vertaald hebben voor het festival. Onder hun zorgvuldige begeleiding worden de vertalingen van de deelnemers besproken Ook zal er ook tijd zijn voor een ontmoeting met de dichter zelf.

Dit jaar zijn er de volgende vertaalworkshops:

  • Workshop Juana Adcock (Engels-Nederlands), 9 juni om 19:30 uur:

    De deelnemers vertalen een gedicht van de Schots-Mexicaanse dichter Juana Adcock en bespreken het met haar vertaler Jabik Veenbaas. Zelf zal Juana ook aanwezig zijn bij de workshop.
  • Workshop Paul Demets (Nederlands-Engels), 13 juni om 11:00 uur:

    De deelnemers vertalen een gedicht van de Vlaamse dichter Paul Demets in het Engels en bespreken het met zijn vertaler Donald Gardner en Paul Demets zelf.
  • Workshop Maren Kames (Duits-Nederlands), 13 juni om 12:30 uur:

    De deelnemers vertalen een gedicht van de Duitse dichter Maren Kames en gaan tijdens de workshop in gesprek met literair vertaler Elbert Besaris. Kames schuift het laatste halfuur aan.

Op de website van Poetry International vind je meer informatie over het festival en kun je je aanmelden voor de workshops.

 

Foto van een opengeslagen notitieblok met aantekeningen. Daarop liggen twee pennen en een vel met Arabische tekst.