Aankondiging ESLT Summer School 2022

28 april 2022 - Onderwijs

Van 6 t/m 9 september vindt de online ESLT Summer School 2022 plaats, waarin het opleiden van vertaaldocenten centraal staat. Het thema is dit jaar 'Translators working with others'. Aanmelden kan tot 20 juni 2022. 

Samen met het British Centre for Literary Translation, de San Pellegrino Foundation en het PETRA-E Netwerk organiseert het ELV jaarlijks de ESLT Summer School. Tijdens deze Europese zomercursus staat het (verder) opleiden van de literair vertaler tot vertaaldocent centraal. De cursus duurt een week en bestaat uit lezingen, panelgesprekken en workshops over didactiek en actuele ontwikkelingen in het veld. Je leert vertaaldocenten uit heel Europa kennen.

De ESLT Summer School 2022 is opnieuw een online editie en zal plaatsvinden van 6 t/m 9 september. Deze editie staat in het teken van het samenwerken met andere spelers in het vertaalveld. De bevestigde sprekers tot nu toe zijn Vanda Miksic, Ros Schwartz, Kasia Tryczyńska, Giovanna Scocchera, Anna Mioni en Ilse Feinauer.

De kosten voor deelname bedragen 120 euro. Dankzij een subsidie van het ELV is dat voor vertalers in of uit het Nederlands 75 euro. Je kunt je aanmelden tot 20 juni 2022. Alle informatie over de aanmeldprocedure is te vinden op de site van de San Pellegrino Foundation.

Heb je vragen over de ESLT Summer School of vraag je je af of het iets voor jou is? Neem contact op met het ELV.

Het logo van de European School of Literary Translation. Links tegen een donkerblauwe achtergrond gestileerd de letters e, s, l, t, waarvan de linkerhelft lichtblauw is en de rechterhelft wit. Rechts de naam van de organisatie in dezelfde kleur donkerblauw.