Een jaar na het gastlandschap in Frankfurt

16 oktober 2017

Het Vlaams Fonds voor de Letteren en het Nederlands Letterenfonds deelden in oktober weer een stand op de Frankfurter Buchmesse, de belangrijkste internationale professionele boekenbeurs.

Medewerkers van beide fondsen hadden in totaal enkele honderden afspraken met buitenlandse uitgevers van alle genres. Daaruit bleek duidelijk dat de Nederlandstalige literatuur nog steeds hoge ogen gooit, ook een jaar na het gezamenlijke gastlandschap. In 2016 waren Vlaanderen en Nederland onder het motto ‘This Is What We Share’ gastland op de Frankfurter Buchmesse: een ambitieus project dat bijzonder veel Duitse én andere buitenlandse aandacht genereerde voor Nederlandstalige literatuur. 

Het speciale is de energie die Frankfurt altijd weer geeft. Het enthousiasme van uitgevers voor je boeken - Tiziano Perez

Lees hier het volledige persbericht van het Vlaams Fonds voor de Letteren over de Buchmesse van dit jaar.

Op Boekblad.nl staan ook een interview met Tiziano Perez, directeur-bestuurder van het Nederlands Letterenfonds (voor abonnees) en een gesprek met Koen Van Bockstal, directeur van het Vlaams Fonds voor de Letteren.