ELV-middag 'Professionalisering van de vertaler'

24 oktober 2016 - Evenementen

Op donderdag 15 december a.s. organiseert het ELV een collegemiddag voor beginnend literair vertalers met als thema ‘de professionalisering van de vertaler’.

Tijdens de ELV-middag krijgen beginnend vertalers handvatten aangereikt om effectiever te netwerken en hun zichtbaarheid te vergroten, en leren ze hoe ze deze kennis kunnen inzetten bij het verwerven van opdrachten. Daarnaast kunnen zij nader kennismaken met verschillende instanties die zich inzetten voor (de belangen van) vertalers, waaronder het Nederlands Letterenfonds, het Vlaams Fonds voor de Letteren, de Vereniging van Letterkundigen, de Vereniging voor Schrijvers en Vertalers, de Vlaamse Auteurs Vereniging en het Expertisecentrum Literair Vertalen. Ook zal er aandacht zijn voor mentoraten, modelcontracten en de rechten van vertalers.

Het volledige programma wordt binnenkort via de website bekendgemaakt.

De studiemiddag is vrij toegankelijk voor iedereen, maar is specifiek gericht op literair vertalers aan het begin van hun professionele loopbaan. Aanmelden is verplicht.

Praktische informatie

Datum en tijd: 15 december 2016, 12.30 – 17.00 met aansluitend een borrel

Locatie: Utrecht, binnenstad (exacte locatie wordt binnenkort bekendgemaakt)

Aanmelden

Aanmelden kan t/m 5 december door een e-mail te sturen naar literair.vertalen@uu.nlonder vermelding van je naam, (genoten) opleiding en/of ervaring op het gebied van literair vertalen. Voor deelname aan de studiemiddag wordt een bijdrage van €10,- gevraagd, vooraf contant aan de zaal te voldoen. Voor deelnemers uit België is een tegemoetkoming van de reiskosten mogelijk, neem hiervoor contact op via bovenstaand adres.