Every Story Matters: denk mee over het charter voor inclusie

13 april 2021 - Algemeen

Het Europese samenwerkingsproject Every Story Matters wil het boekenvak inclusiever maken. Voor het opstellen van een charter voor inclusie worden er verschillende online sessies georganiseerd met stakeholders uit het veld. Op 21 april kun je deelnemen aan een uitwisselingssessie voor vertalers, auteurs en illustratoren.

Logo van Every Story Matters.

Het project wil behoeftes, ideeën en ervaringen uit het veld meenemen in het charter. Op woensdag 17 maart is er een online kick-off meeting geweest, waarin de doelen van het charter werden besproken, hoe die gezamenlijk vervuld kunnen worden en welke vervolgstappen genomen kunnen worden. 

De inhoud van het charter wordt verder besproken tijdens vijf meer specifieke sessies, gefocust op verschillende stakeholders in het boekenvak. Die sessies gaan dieper in op de concrete hulpmiddelen en actiepunten, good practices, criteria, enzovoort, die het charter moet bevatten. Op 21 april staat een sessie gepland voor auteurs, illustratoren en vertalers. Wil je deelnemen en meedenken over het charter? Iedereen is welkom. Hier vind je meer informatie en kun je je aanmelden.

'Every Story Matters – making books more inclusive' wordt mee gefinancierd door Creative Europe en de Europese Unie. Het is een samenwerking tussen Literatuur Vlaanderen, Acesso Cultura, Blue Dar, JAKRS, Mediart International en ROSE Stories. Lees meer over Every Story Matters op de website van het project.