In het Vertalershuis - november 2018

05 november 2018 - Vertalershuis

Elke maand verblijven literair vertalers in de Vertalershuizen in Amsterdam en Antwerpen. In de maand november worden wederom verschillende vertalers verwelkomd.

In het Vertalershuis Amsterdam vindt in de eerste helft van november de jaarlijkse Vertalersfabriek plaats. Beginnende vertalers werken met ervaren vertalers aan hun vertaling van teksten van jonge auteurs die tijdens het Crossing Border festival aanwezig zijn. 

  • Scott Emblen-Jarrett werkt met Michele Hutchison aan Radna Fabias (Nederlands-Engels)
  • Carmen Clavero Fernández werkt met Jan de Jager aan Dean Bowen (Nederlands-Spaans)
  • Koen Boelens werkt met Guido Golüke aan Sharlene Teo (Engels-Nederlands)
  • Joep Harmsen werkt met Irene van de Mheen aan Mauro Libertella (Spaans-Nederlands)
  • Joyce Bekkers werkt met Josephine Rijnaarts aan Lana Lux (Duits-Nederlands)

In het Vertalershuis Antwerpen wonen en werken in november:

  • Daniel Cunin is een veelzijdig vertaler van Nederlandstalige literatuur. Tijdens zijn verblijf in het Vertalershuis in november en december zal hij, in opdracht van les éditions Rue de l’échiquier, werken aan zijn vertaling van Het tegenovergestelde van een mens van Lieke Marsman.  Cunin vertaalde eerder al werk van onder meer Adriaan Van Dis, Jeroen Brouwers, Stefan Brijs, Paul Bogaert, Jan Fabre, Bart Moeyaert, Simon Spruyt en Maarten Vande Wiele.
  • Margarita Bonatsou zal zich in het Vertalershuis toeleggen op haar vertaling van Oorlog en terpentijn van Stefan Hertmans voor Kastaniotis Editions. Ze heeft onder meer de vertaling van werk van Guy Verhofstadt, Jan Fabre en Hendrik Groen op haar palmares staan. 
Vertalershuis Antwerpen
Vertalershuis Amsterdam