Inzenden vertaalwedstrijd Nederland Vertaalt

19 februari 2020 - Evenementen

Om het belang van goed vertalen te onderstrepen en onder de aandacht te brengen van een breed publiek heeft Verstegen & Stigter in 2016 in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds Nederland Vertaalt opgezet. Nederland Vertaalt bestaat uit een vertaalwedstrijd en een Vertaaldag. De inzendtermijn voor de vertaalwedstrijd sluit op 28 februari.

De vertaalwedstrijd van de tiende editie van Nederland Vertaalt ging op 17 januari 2020 van start. Op 3 januari publiceerde NRC Handelsblad de vier vertaalopgaven van Nederland Vertaalt in de krant en op de website. Het gaat om gedichten in het Engels, Frans, Duits en Spaans. De opgaven en voorwaarden van deelname vind je hier.

In het verlengde van de vertaalwedstrijd vindt op zaterdag 16 mei 2020 de Vertaaldag plaats, in De Nieuwe Liefde in Amsterdam. De dag bestaat uit werkgroepen per taal en lezingen over verschillende aspecten van vertalen met onder anderen Marjoleine Boonstra, Ann De Craemer, Nynke Laverman, Frits van Oostrom, en Annelies Verbeke. 

NLvertaalt