Leest: Podcast met Alexa Stoicescu en David Colmer over het vertalen van Paul van Ostaijen

10 juni 2021 - Evenementen

Geert Buelens ging in gesprek met literair vertalers Alexa Stoicescu en David Colmer over het vertalen van de bundel Bezette stad van Paul van Ostaijen. Deze tweede podcast van Leest, een open wetenschapsplatform over Nederlandse literatuur en cultuur, is nu online te beluisteren.

Van Ostaijen werd honderdvijfentwintig jaar geleden geboren in Antwerpen en honderd jaar geleden verscheen zijn bundel Bezette stad, over het leven in zijn geboortestad tijdens de Eerste Wereldoorlog. De podcast, waarin Alexa Stoicescu en David Colmer vertellen over hun vertalingen Orașul ocupat (2019) en Occupied City (2016), is hier te beluisteren.

De stad Antwerpen organiseert dit jaar samen met verschillende partners een programma om Van Ostaijen te herdenken. In het kader daarvan is tot 30 september ook de presentatie 'Van Ostaijen in vertaling' te bezoeken in de Nottebohmzaal van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience. Meer informatie over deze mini-expo vind je hier.

Een stapel losse A4-vellen, waarvan het bovenste het originele manuscript van het beroemde gedicht 'Boem paukeslag' van Van Ostaijenis.