Nederland vertaalt 2018

22 januari 2018

De vertaalwedstrijd van de achtste editie van Nederland Vertaalt is op 19 januari 2018 van start gegaan met de publicatie in de NRC en op de website van Nederland Vertaalt van zes vertaalopgaven met de uitnodiging om vertalingen in te sturen. Het gaat om gedichten of songteksten in het Engels, Frans, Duits, Spaans, Russisch en Arabisch. 

Op zaterdag 9 juni 2018 vindt in het Academiegebouw in Utrecht de Grote Vertaaldag plaats. Het programma bestaat uit een plenair programma voor alle bezoekers aan het begin en het eind van de dag, een reeks vertaalwerkgroepen en een lezingenprogramma. De Grote Vertaaldag wordt gepresenteerd door Paulien Cornelisse, verder zullen o.a. Nelleke Noordervliet, Pieter Muysken, Antal van den Bosch, David Colmer en Menno Wigman aan het programma deelnemen.

Daarnaast is er dit jaar ook een speciale junior-editie van Nederland Vertaalt. Jongeren worden uitgenodigd om de songtekst ‘Something Just Like This’ van Coldplay naar het Nederlands te vertalen, of ‘Energie’ van Ronnie Flex uit het Nederlands naar het Engels. Kijk voor meer informatie ook op http://nederlandvertaaltjunior.nl