Nieuws uit het Europese netwerk van het ELV

12 november 2020 - ELV Nieuws

Het ELV werkt met andere Europese instellingen samen om vertaalonderwijs en training voor vertaaldocenten te ontwikkelen en ondersteunen. Ook het komende jaar staan interessante activiteiten op het programma, zoals een nieuwe editie van de ESLT Summer School in september, en de eerste internationale conferentie van het PETRA-E Netwerk.

Deelnemers van ESLT Summer School bekijken de Leerlijn.

Na de succesvolle editie van de ESLT Summer School in september dit jaar is besloten om het evenement ook in 2021 weer online te laten plaatsvinden, van 7-10 september. Tijdens de Summer School staat het (verder) opleiden van de literair vertaler tot vertaaldocent centraal en het ELV is één van de organisatoren. Nadere informatie over het programma volgt binnenkort.

Het ELV maakt ook deel uit van het PETRA-E Netwerk, dat zich richt op het verder ontwikkelen van de Leerlijn Literair Vertalen. Inmiddels zijn er tien vertalingen van deze leerlijn beschikbaar en het netwerk groeit nog steeds. Voor instellingen die zich ook aan willen sluiten is hier nadere informatie beschikbaar.

In november 2021 zal de eerste conferentie van het PETRA-E Netwerk plaatsvinden, onder de titel ‘Literary Translation Studies. Today & Tomorrow’. Je kunt hieronder meer informatie en een call for papers downloaden.