Online vertaalworkshops van New Dutch Writing

08 augustus 2022 - Onderwijs

Tussen 18 oktober en 14 december organiseert New Dutch Writing drie literair vertaalworkshops Nederlands-Engels. Cursisten moeten beschikken over een goede beheersing van het Nederlands en deelname is gratis.

Drie online workshops van New Dutch Writing

Vanwege het succes van eerdere vertaalworkshops organiseert New Dutch Writing ook dit jaar drie online literaire vertaalworkshops ter promotie van Nederlandse literatuur.

Alle twee uur durende workshops worden geleid door ervaren vertalers Nederlands-Engels en zullen één of twee pagina's of gedichten behandelen.

  • David Colmer leidt op dinsdag 18 oktober (van 17:00 tot 19:00 uur Nederlandse tijd) een workshop over het vertalen van Kinder- en Jeugdliteratuur;
  • Hester Velmans leidt op dinsdag 15 november (ook van 17:00 tot 19:00 uur Nederlandse tijd) een workshop over het vertalen van Fictie;
  • Liz Waters leidt op woensdag 14 december (ook van 17:00 tot 19:00 uur Nederlandse tijd) een workshop over het vertalen van Non-Fictie.

Iedereen die geïnteresseerd is in vertalen kan deelnemen aan de workshops, de enige vereiste is dat deelnemers het Nederlands beheersen en het Engels op moedertaal-niveau. Deelname aan alle drie de online workshops is gratis.

Meld je uiterlijk 31 augustus per mail aan voor de workshops door je persoonlijke gegevens, een korte alinea over jezelf en waarom en aan welke workshop je wilt deelnemen. Mochten er meer aanmeldingen binnenkomen dan dat er plaatsen zijn, dan zullen vertalers die nog niet eerder deelnamen aan een van de cursussen van New Dutch Writing voorrang krijgen.

Deze workshops maken deel uit van New Dutch Writing, een campagne van het Nederlands Letterenfonds om vertaalde Nederlandse literatuur te promoten in het Verenigd Koninkrijk. Kijk voor meer informatie op: https://www.newdutchwriting.co.uk