Passa Porta Festival: the author is present

22 februari 2021 - Evenementen

Elke twee jaar viert het Passa Porta Festival de literatuur met een groot gezelschap aan Belgische en internationale auteurs en artiesten in de Brusselse binnenstad. Vanwege de coronacrisis is er een uitgebreid digitaal programma te volgen, van 21 t/m 28 maart.

Logo literatuurfestival.

Internationaal literatuurhuis Passa Porta is een unieke en meertalige ontmoetingsplek. Lezers komen er samen met schrijvers uit binnen- en buitenland. Auteurs en vertalers krijgen er een podium of een werkplek. En elke twee jaar viert het Passa Porta Festival Brussel als literatuurstad met honderd schrijvers en kunstenaars.

Verschillende activiteiten van deze editie van het festival raken aan vertalen. Zo gaat vertaler en japanoloog Luk Van Haute op 26 maart in gesprek met auteur Yoko Ogawa. Ze zullen spreken over De Geheugenpolitie, een kafkaëske én orwelliaanse roman over verlies, het belang van een collectief geheugen en repressie.

Ook is er op 23 maart een close reading-sessie met de Poolse auteur Aleksandra Lun. Vanaf haar negentiende woonde ze in Spanje, en tien jaar geleden kwam ze naar Brussel. Ze is literair vertaler uit het Engels, Frans, Spaans, Catalaans, Italiaans en Roemeens, leert momenteel Nederlands, en schreef haar debuutroman De palimpsesten niet in haar moedertaal het Pools maar in het Spaans.

Deelnemen aan de activiteiten kan door afzonderlijke tickets per bijeenkomst te kopen, of een Festival Pass voor het hele programma. Het hele programma vind je op de site van Passa Porta.